Tips & Tools - Wedding Event

Tips & tools

‘WE RISE WHEN LIFTING OTHERS!’ – Robbert Ingersoll

Uit ervaring weten leveranciers uit de trouwbranche precies waar je bij de toepassing van hun product op moet letten bij het plannen van jullie bruiloft.
Maar ook andere bruidsparen kunnen tips geven die handig zijn om te weten.
Alle tips worden op deze pagina verzameld waardoor deze steeds waardevoller wordt voor ieder bruidspaar!

Wil je een tip plaatsen? Stuur hem dan door via onderstaand ‘Tipformulier’.
Alvast bedankt namens alle (a.s.) bruidsparen!

 • null

  Tip van weddingplanner - Maas Party & Event

  De eerste tip is afkomstig van de Personal Planner van Maas Party & Event: Begin bij de organisatie van je trouwdag met het zoeken naar een voor jullie passend en geschikt thema, bijvoorbeeld een kleur, land, club, strand, romantisch, herfst etc. Dit thema kun je meteen doorvoeren in jullie trouwkaarten, locatie, decoratie, kleding etc.

 • null

  Tip van reclamestudio - Studio Rabarber

  Zoek een uitnodigingskaart uit die dicht bij jullie staat. Een kaart die bij jullie past en laat zien wie jullie zijn. Volg hierin je eigen smaak. Je zet meteen de juiste toon voor de hele dag. Een goed begin. Met een ‘save the date’ kaart is de kans op verhinderde gasten meteen een stuk kleiner en maak je mensen nieuwsgierig naar jullie feest. En voorpret… is altijd leuk!

  Informatieve tekst op de kaart? Denk aan de ontvanger. Wat wil die weten? Bijvoorbeeld: waar kan ik een kaart naartoe sturen, wat wordt er verwacht van mijn kleding, waar moet ik zijn en hoe laat? Maar ook wie is de ceremoniemeester, wat voor cadeau wenst het bruidspaar en waar kan ik parkeren?

  Succes met deze tips en veel plezier met de voorbereidingen!

 • null

  Tip van bruiloft videograaf - MyWeddingVideo.nl

  Met een trouwvideo beleef je het gevoel en de sfeer van jullie bruiloft als de dag van gisteren. Want waar komen die lach en die traan op die ene foto vandaan? Of wat klinkt dat mooie gedicht van je moeder of die prachtige woorden van jullie vrienden toch geweldig? Dat is de kracht van een film! Hier wat tips waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste videograaf.

  • Doe online inspiratie op en vergelijk trouwvideo’s van verschillende videografen
  • Informeer of er gebruik gemaakt wordt van geluidsrecorders of microfoons en of je zelf muziek kunt bepalen
  • Leg speciale wensen voor, bijv. wanneer je bepaalde personen extra in de picture wilt hebben
  • Maak vooraf kennis met je videograaf! Het is belangrijk dat het goed klikt
  • Informeer of een videograaf back-up heeft in geval van ziekte
  • Ga op zoek naar reviews van bruidsparen die jullie zijn voorgegaan
  • En… ga geen appels met peren vergelijken. Verschillen in beeld- en geluidskwaliteit, materiaal etc. zijn groot en zie je dus ook terug in de prijzen

  Succes met deze tips!

 • null

  Tip van trouwlocatie - Carlton Oasis

  Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Als trouwlocatie willen wij jullie graag een paar handige tips meegeven bij het maken van de juiste keuze voor een locatie voor ceremonie, receptie, diner, feest etc.

  Ga allereerst eens samen van te voren bij een aantal locaties eten of een kopje koffie drinken. Zo kunnen jullie locaties met elkaar vergelijken op basis van:

  • ontvangst
  • klantvriendelijkheid
  • toegankelijkheid
  • parkeermogelijkheden
  • bediening en sfeer
  • prijzen

  Kan er worden gedanst en tot hoe laat mag muziek doorspelen? Bespreek overnachtingsmogelijkheden ter plaatse of in de buurt voor gasten die van ver komen.
  Bedenk ook alvast hoeveel gasten jullie per onderdeel ong. kunnen verwachten. Sommige locaties beschikken over meerdere zalen met diverse capaciteiten. De ruimte kan dan sfeervol worden afgestemd op de hoeveelheid gasten.

  Reserveer de locatie van jullie keuze op tijd, zeker als de locatie/datum geliefd is. Vooral mei, juni, juli en september zijn zeer drukke trouwmaanden!

  Veel succes met deze tips en wij wensen jullie alvast een mooie trouwdag toe!

 • null

  Tip van bruidsmodezaak - Bruidskleding Promesa

  Als eigenaresse van Bruidskleding Promesa kan ik je alles vertellen over de ‘ins en outs’ op het gebied van bruidsmode en ben ik tevens jouw persoonlijke styliste.

  Mijn tips voor jou….

  Het shoppen voor je trouwjurk is een bijzondere beleving die je uiteraard wilt delen. Zorg ervoor dat je mensen meeneemt die dichtbij je staan, je persoonlijke smaak kennen en deze respecteren. Teveel meningen zorgen vaak voor verwarring bij jezelf wat het plezier in het trouwjurken passen vaak niet ten goede komt.

  Ga met een ‘open mind’ trouwjurk shoppen, laat je professioneel adviseren, pas verschillende stijlen bruidsjurken en laat je verrassen!

Tip om te delen

Heb je zelf een goede tip voor bruidsparen of heb je een bijzondere ervaring die je graag wilt delen, vul dan het contactformulier in…

Handige Tool

Download hier de uitgebreide Weddingplanner voor aanstaande bruidsparen

Tip om te delen

Heb je zelf een goede tip voor bruidsparen of heb je een bijzondere ervaring die je graag wilt delen, vul dan het contactformulier in…

Handige Tool

Download hier de uitgebreide Weddingplanner voor aanstaande bruidsparen

Menu